Tko sam ja i kako vam mogu pomoći da stvorite idealno poslovanje?

Pročitajte moju priču, otkrijte što sam sve naučio kroz svoj rad i kako vam mogu pomoći…

Još za vrijeme trajanja i nakon završetka ekonomskog fakulteta, moji poslovi bili su orijentirani na marketing. Od susreta s korporativnim marketingom (Atlantic grupa) pa do marketinške agencije (iStudio – danas Degordian). Slobodno vrijeme volio sam provoditi u teretani isprobavajući razne metode treninga s kojima sam se upoznavao uz pomoć i savjete Marina Bašića.

… bez kvalitetnog marketinga i managementa teško ćete postići velike stvari te stvoriti od sebe brand koji će vam omogućiti slobodu i sigurnost u poslovanju. Svakako preporučam Petar Jurina i Fitness BEAM!

Marino Bašić

Kako sam se nakon rada u marketingu našao u fitness industriji…

Upravo uz Marina započeo je moj poslovni put u fitness industriji. Kako je Marino na mene prenosio svoja stručna znanja o treningu, ja sam njemu prenosio svoja marketinška i pomagao mu u izgradnji njegovog vlastitog branda, a kasnije i branda dvorane – Basic Gym One.

Od 2012. godine Marino je preselio u veći prostor i proširio svoje poslovanje – od dotadašnjeg rada sa sportašima – na rad s rekreativcima kroz grupne, poluindividualne i individualne treninge. Glavni izazov je bio – kako privući što više klijenata i popuniti kapacitet dvorane.

U ono vrijeme, sa znanjima koja sam stekao u iStudiu – marketinškoj agenciji orijentiranoj na Facebook marketing taj izazov nije mi se činio toliko teškim i s lakoćom smo isključivo uz pomoć Facebook oglasa (koje su u to vrijeme rijetki koristili) počeli puniti dvoranu s članovima. U 2-3 mjeseca stigli smo do brojke od aktivnih 300 članova.

Zašto mi samo znanje iz marketinga nije bilo dovoljno za postizanje željenih rezultata?

S velikim brojem članova u dvorani pojavili su se novi izazovi – oni organizacijski. Sada već posvećen u potpunosti vođenju dvorane krenuo sam širiti svoja znanja o organizaciji fitness klubova i dvorana. U to vrijeme kod nas se nije moglo pronaći mnogo informacija ili edukacija iz tog područja pa sam pomoć potražio na internetu. Sve informacije i edukacije na koje sam nailazio bile su uglavnom od strane voditelja i vlasnika dvorana u SAD-u. Proučavajući njihov rad, sve informacije na koje sam naišao, a koje sam smatrao korisnim i izvedivim na našem tržištu krenuo sam primjenjivati u radu naše dvorane.

Isključivo je fokus uvijek bio na organizaciji i povećanju profitabilnosti s poslovne strane, te jačanju branda i stvaranju posebne priče s marketinške strane. Osim organizacijskih i marketinških poslova, uz znanje koje sam imao o treningu nerijetko sam se našao u situacijama da i sam provodim treninge. To iskustvo bilo je neprocjenjivo za moje područje rada, te mi je mnogo pomoglo u shvaćanju i razumijevanju klijenata, a nakon toga i prilagodbi naših usluga njihovim željama i potrebama.

Ubrzo je došlo i vrijeme širenja na novo područje u našem poslovanju – edukacije za trenere. Osim što sam kroz to područje svladao nove marketinške i prodajne metode, ono što je bilo neprocjenjivo iskustvo je upoznavanje velikog broja trenera i načina njihovog rada. Iako su svi imali potrebna stručna znanja koja su kroz dodatne edukacije poput Marinove dodatno usavršavali, često je većina nailazila na isti problem – kako privući što više klijenata i popuniti svoje kapacitete?

Problem nije uvijek u povećanju poslovanja, već i u stvaranju željene slobode i idealnog poslovanja…

S druge strane, oni koji su imali popunjene kapacitete imali su drugi problem – kako smanjiti vrijeme provedeno na treninzima i pronaći više vremena za sebe i razvoj vlastitog poslovanja? Nakon brzog rasta i popunjavanja kapaciteta, to je bio i naš problem, a moj je izazov bio pronaći rješenje za to i odmaknuti se od klasične organizacije treninga u fitness centrima i pronaći nova rješenja koja će pomoći da povećamo kapacitete i efikasnost poslovanja uz smanjenje radnih sati trenera.

Kako je fitness indutrija nastavila rasti svake godine, sve je veći izazov bio ostati poseban i biti uvijek korak ispred konkurencije. Uz pomicanje granica u tehnologiji i fitness industriji sljedeći logični korak je bio djelomično prebacivanje postojećih usluga u online oblik koji u današnje vrijeme pronalazi sve veću primjenu i u fitness industriji. Online treninzi, online edukacije i online prodaja članarina i paketa usluga samo su neke od stvari koje postaju potreba za svakog trenera ili vlasnika fitness centra u današnje vrijeme.

Kroz sve navedeno iskustvo shvatio sam ono na što nisam prije obraćao pozornost – da sa svojim znanjem i iskustvom u svim ovim područjima mogu pomoći i ostalim trenerima i vlasnicima fitness klubova i dvorana:

  • da privuku više klijenata na svoje treninge;
  • da naprave profitabilan poslovan model i povećaju svoju zaradu
  • da oslobode više vremena za sebe i rad na rastu poslovanja
  • da prebace svoje usluge u online oblik i ostvare željeni rast poslovanja

Stagnacija i opuštanje određuju vrhunac u poslovanju…

Sukladno tome odlučio sam zainteresiranim trenerima i vlasnicima fitnessa pružiti mogućnost savjetovanja u svrhu rješavanja navedenih problema i izazova u njihovom poslu. Jedan od prvih trenera koji je iskazao potrebu za mojim uslugama bio je Steve Maxwell kojeg sam upoznao nakon što je na Marinov poziv došao u našu dvoranu održati jedan od svojih seminara.

I noticed that after using Petar my sales in Europe doubled…more than doubled. Petar is extremely pleasant and eager to help. Whereas many are reluctant to do extra, there is no laziness in this man. Just his positive attitude makes all the difference for success of a project.

Steve Maxwell

Kako je Steve kroz svoju karijeru prošao put od izgradnje vlastite dvorane, te vlastitog branda do slobode koju mu pruža njegov poslovni model (održavanje edukacija i online prodaja) nije mi bilo u potpunosti jasno kako mu ja mogu pomoći. Ipak, nakon što sam se bolje upoznao s njegovim načinom poslovanja shvatio sam ono što je on znao – da svaki model poslovanja može biti bolji, jednostavniji i efikasniji, te pružiti više slobode svakom treneru – čak i kada se drugima čini da je dostigao svoj vrhunac.

Nakon rada sa Steveom i unapređenja njegovog poslovanja kroz povećanje prodaje i automatizaciju te bolju organizaciju pojedinih modela usluga, vjerujem da postizanje vrhunca u poslovanju ne postoji – ono što postoji je stagnacija i opuštanje kada vjerujete da ste na vrhuncu.

Naprotiv, vjerujem da je svakom poslovanju koje je “na vrhuncu” upravo potrebna pomoć osobe sa strane u obliku consultinga kako se taj “vrhunac” ne bi dogodio, nego se pronašao način za daljnjim rastom i poboljšanjem – bez obzira radi li se o povećanju prodaje, povećanju efikasnosti ili automatizaciji pojedinih dijelova poslovanja kako bi se oslobodilo vrijeme.

Pogled iz druge perspektive može ubrzati put do idealnog poslovanja

Iz vlastitog iskustva znam da bi baš u trenucima prebrzog rasta i dostizanja “vrhunca” u poslovanju volio čuti mišljenje stručne osobe sa strane – koja na poslovanje gleda objektivno i bez emocija – jer sami u svom poslu često namjerno izbjegavamo očita rješenja zbog emotivne povezanosti s istim ili “ega” koji nam ne dopušta da na lakši način stignemo do cilja.

Iz toga razloga, kako bi drugi imali mogućnost imati stručnu osobu sa strane s iskustvom u fitness industriji, 2017.godine odlučio sam brandirati svoje usluge i osnovao sam agenciju za savjetovanje u poslovanju i marketing fitness centara i trenera – Fitness BEAM.

U međuvremenu sam pomagao velikom broju trenera, vlasnika fitness klubova i dvorana, ali i ostalim brandovima koji su vezani uz industriju fitnessa i zdravlja, fizioterapeutima, nutricionistima, sportskim psiholozima…

Iako je profesionalnost u pristupu nešto što dobro opisuje Petra i njegov rad, rekao bih da je individualna skrb za klijenta i izniman interes za proces razvoja mog posla i poznavanje posla bilo ono što ga posebno ističe. Kroz svakodnevni kontakt i brigu za sve moje programe rada postigao je to da je postao važan dio mog tima, a ne samo vanjski suradnik koji odrađuje zadatke. S tim u vidu njegov rad je ostavio značajan trag na razvoju mog branda!

Igor Čerenšek

Kroz svoj pristup klijentima orijentiran sam isključivo na povećanje broja klijenata, prihoda, te efikasnosti poslovanja. Proces rada kreće s analizom trenutnog poslovanja. Otkrivamo gdje leži prostor za napredak, zatim definiramo određene promjene u poslovnom modelu s ciljem povećanja profitabilnosti. Na kraju određujemo i kreiramo prikladan sustav marketinga i promocije.

Privucite više klijenata, zaradite više, postanite slobodni i skratite svoj put do stvaranja idealnog poslovanja!

Osjećate li da vaše poslovanje stagnira? Teško pronalazite nove klijente i načine povećanja prihoda? S druge strane, zatrpani treninzima i nemate vremena za sebe? Želite više vremena za rad na proširenju posla i kreiranju vlastite slobode? Možda je vrijeme da mi se javite i skratite svoj put do željenog uspjeha i idealnog poslovanja!

Želite li pronaći nove klijente, povećati svoje prihode ili osloboditi više vremena za sebe i stvoriti slobodu koju biste trebali imati u svojem poslovanju, ispunite upitnik i pošaljite. Ukoliko ste dobar kandidat za rad sa mnom dogovorit ćemo besplatno 30-minutno savjetovanje kroz koje ćemo odrediti daljnje korake. Ukoliko smatram da još niste u fazi da započnemo zajednički rad izgradnje vašeg poslovanja poslat ću vam svoje prijedloge i smjernice koje možete slijediti kako biste došli do te faze!

Odgovori