Trenutno pregledavate 5 BESPLATNIH načina kako pronaći nove klijente!

5 BESPLATNIH načina kako pronaći nove klijente!

Zanima vas kako pronaći nove klijente? Bez obzira pokrećete li tek posao ili pokušavate pronaći više klijenata za postojeći, taj zadatak može biti veliki izazov ako nemate ideje odakle krenuti. U nastavku donosim nekoliko načina kako probiti led i stvoriti priljev novih članova i klijenata na besplatan ili jako povoljan način…

Obitelj, prijatelji i poznanici

Kroz druženja sa svojim prijateljima, poznanicima i članovima obitelji često dođete na temu treninga i pitanja: “Što da radim da dođem u formu?”, “Kako da skinem višak masnoća?” i sl. Ako već niste toga svjesni, budite nakon što ovo pročitate – to su vaši idealni potencijalni klijenti s kojima već imate ostvaren odnos i povjerenje. Jedino što trebate je ponuditi im neku od svojih usluga.

Preporuka zadovoljnih klijenata

Imate nekoliko klijenata koji su uz vašu pomoć ostvarili rezultat, sviđa im se vaš način rada i vjeruju vam? Oni su također i vaš potencijalni marketinški kanal. Prepričavanje iskustva s treninga u njihovom društvu zasigurno će zainteresirati i njihove prijatelje, poznanike, te članove obitelji. Da biste to potaknuli, možete ih dodatno motivirati uz oppuste ili poklone ukoliko vam doveu novog klijenta. Budite kreativni, izračunajte što vam je isplativo i širite riječ o sebi uz pomoć onih koji vam vjeruju!

Poslovne suradnje na obostranu korist

Znate li gdje se vaši postojeći klijenti inače kreću? Gdje provode svoje slobodno vrijeme? U blizini vaše lokacije nalazi se nekoliko kafića ili restorana gdje vrijeme provode vaše potencijalni klijenti? Poznajete fizioterapute ili nutricioniste koji imaju svoju bazu klijenata?

Primjera je mnogo, a djelatnosti ne moraju nužno biti usko povezane s vama. Razmišljajte iz perspektive vaših klijenata. Koje još usluge koriste osim vaše? (frizeri, kozmetički saloni…) Što i gdje kupuju? Gdje provode slobodno vrijeme. Odvojite vrijeme, analizirajte njihov životni stil, zapišite ideje i krenite dogovoarati suradnje na obostranu korist.

Prednost ovog načina je što je besplatan. Jedini trošak za vas može biti izrada promotivnih materijala (letaka, kupona i sl.). Npr. otiđite do obližnjeg kafića i ponudite im suradnju. Predložite da ostavite svoje letke kod njih, za uzvrat ponudite da oni isto naprave kod vas. Uključite obostrane popuste (npr. popust za članarinu uz predočenje njihovog računa i obratno – svaka X. kava besplatna za vaše članove itd.). Ovu metodu možete iskoristiti i za ostale uslužne djelatnosti (restorani, frizerski i kozmetički saloni…). Uključite maštu i razmislite što sve možete poduzeti. budite inovativni i kreativni, mogućnosti je mnogo!

Besplatan trening za nove klijente!

Omogućite li potencijalnim klijentima da besplatno isprobaju vašu uslugu treninga, rijetki su oni koji tu priliku neće iskoristiti. To može biti jedan besplatan trening, tjedan dana besplatnih treninga… Količina je manje bitna jer to je najbolji način da im pokažete svoju kvalitetu i mogućnost da osjete kako je trenirati kod vas. Osim toga, sami sebi dajete priliku za direktan kontakt i prodaju. Pripremite si pitanja i tijek razgovora nakon treninga. Ako je klijent došao na besplatan trening sigurno je motiviran da i kupi tu uslugu. Nikako ne dopustite da samo ode nakon treninga, bez da ste pokušali ostvariti kontakt i prodaju. U redu je ako ne uspijete svima prodati trening, ali isto tako je bitno da znate njihove razloge zašto ne žele kupiti vaše treninge (cijena, neadekvatan prostor, lokacija itd.). Ono što nije prihvatljivo za vas je da odu, a vi niste ostvarili prodaju ili saznali razlog zašto je tako. 

Promotivni treninzi na otvorenom!

Vikend je, toplo vrijeme, a vaši klijenti uživaju u šetnji parkom u svoje slobodno vrijeme. Kako to možete iskoristiti? Najavite besplatne treninge na otvorenom, promovirajte događaj putem društvenih mreža, prikupite njihove prijave i odradite trening. Prednost ovog načina je što vi dolazite tamo gdje se vaši potencijalni klijenti nalaze u to vrijeme. Nakon treninga svima možete ponuditi posebnu ponudu za usluge vaših treninga i pozvati ih u svoj prostor. Velika prednost ovog načina je također mogućnost osobnog kontakta i razgovora koji može voditi prodaji vaše usluge.

Ovo je samo nekoliko načina kojima je cilj potaknuti vaše ideje. Sjedite li kod kuće i čekate da vas vaši novi klijenti nazovu, to se vjerojatno neće dogoditi. Pokrenite se i razmislite što možete napraviti već danas. Ne zaboravite – Make at least one sale every day!

Vaše sutra ovisi o onome što ste napravili danas. Ne tražite razloge, ne krivite druge, nego se pokrenite i pronađite svoje nove klijente!

Odgovori